2007

Gastronomiska utflykter i sällskap med Alf Henrikson. Vers om mat och dryck och spisande, till stora delar tidigare otryckta i bokform.

 

Lusten till måltiden
och ätandet

pyser ur sidorna på denna bok. I Alf Henriksons rika produktion är de gastronomiskt inspirerade texterna många. Men de handlar om så mycket mer än matlagning! De förmedlar dofter och associationer, nedslag i matvarornas hemorter och inte minst ett vimmel av matglada bordsgrannar från alla tider.


Med blicken långt bortom kastrullkanten serverar han nya perspektiv på maten och dryckerna. Prosaexposéerna Svenska kokkonsten och Forntidens föda kompletterar flödet av välsmakande vers, som till stor del inte tidigare funnits i bokform.

Säg aldrig förbindligt och överslätande
att det inte är så noga med allas vårt ätande.

Ingrediensregister och förstaradsregister.
Rikt illustrerad av Björn Berg. 156 sidor.
Slutsåld



Belönad med Juryns Specialpris 2007
för "Årets Kulturgärning"
av Måltidsakademiens biblioteksstiftelse.