Meny

Alf Henrikson-dagen 9 juli 2017

JULI 2017: I sedvanlig ordning firades Alf Henriksons födelsedag i Huskvarna – i år med extra mycket musik.

PROGRAM 9 JULI:
Kl. 12.00: LUNCHBUFFÉ MED UNDERHÅLLNING
För medlemmar i Alf Henrikson-sällskapet erbjöds en lunchbuffé på Slottsvillan i Huskvarna, där Alf- och Huskvarna-kännaren Lennart Lindberg berättade om Alfs barndom och Slottsvillans och Smedbyns historia.

Kl. 14.00: FÖDELSEDAGSFIRANDE
Vi samlades på Alf Henriksons plats på Esplanaden i Huskvarna, där Norrahammars Mässingsextett spelade musik och välkända profiler gav förhandsglimtar ur Alf Henriksons ”Sagor”, Sällskapets medlemsbok  2017.

Kl. 15.30 UNDERHÅLLNING PÅ HUSKVARNA TEATER
Underhållningen fortsätte på Huskvarna Teater. Alf Henrikson-sällskapets nye ordförande Sven Unger delade ut årets Alf Henrikson-pris till ingen mindre än skulptören Thomas Qvarsebo, upphovsmannen till Alf-skulpturen ”Vägen genom A”  på Esplanaden. Välkända sångerskan och skådespelerskan Birgit Carlstén underhöll tillsammans med Salongsensemblen med medlemmar från Hovkapellet. Bokförsäljning.
Entrén till Huskvarna teater är gratis både för allmänheten och sällskapets medlemmar.

Kl 17.00 Avslut

MER LÄSNING:

Mer om Alf Henrikson-priset >
Bli medlem i Alf Henrikson-sällskapet >

Thomas Qvarsebo

Om Alf Henriksons plats i Huskvarna

Under 1998 invigdes Alf Henriksons plats i centrala Huskvarna med en skulptur av författaren. "Vägen genom A" har utförts av Thomas Qvarsebo. Under 2012 byggdes platsen om och en permanent scen har byggts och i den nya, förstorade gångytan har ett antal verser av författaren etsats in.