Meny

Bokfest med Alf Henrikson på bokmässan i Göteborg i september 2019

Den stora bokfesten – Bokmässan i Göteborg – är över för i år, drygt 86 000 läsglada besökare  vandrade omkring bland närmare tusentalet utställare på upptäcktsfärd i den enorma bokskörden där  ”allting” fanns representerat. Alf Henrikson-sällskapet bjöd på ett varierat utbud ”Alfiana” på sin traditionsenliga mässplats nära De Litterära Sällskapens scen. Vi gladdes åt att gamla medlemmar hälsade på och gladdes inte mindre åt att vi också fick hälsa nya medlemmar välkomna.

Utbudet böcker var det sannerligen inget fel på och att döma av de många fyllda bokkassar – i högst varierat utförande – som bars omkring i gångarna så var  läslusten stor. Trångt blev det förstås, men det hör ju mässan till! Alla tänkbara genrer lockade: kokböcker, trädgårdsböcker,crime, historia, romantik, psykologi, barnböcker, religiös litteratur, språk, fantasy, skräck, poesi m.m. i långan rad. Och på ett antal scener framträdde författare från när- och fjärran-länder med sina budskap. Fart och fläkt med andra ord och det upplevde även vi i Alf Henrikson-sällskapet som också i år bidrog med scenprat:

Birgit Carlstén inledde med att tala om Alf Henrikson och hantverket, Catharina Grünbaum diskuterade verskonst med vår finska gäst, versmakaren Henrik Huldén och Gil Dahlström presenterade den nya årsboken, Världen enligt Alf.

Årets mottagare av Alf Henrikson-priset presenterades, kulturjournalisten Marie Lundström, Hon är bl a känd för sina uppskattade bokprogram, inte minst Lundströms bokradio som närmast blivit en ”följetong” för radiolyssnarna.

Sällskapets ordförande Alf Eckerhall och prisjuryns Catharina Grünbaum och Odd Zschiedrich  harangerade Marie och gratulerade med penningpris, diplom och vackra blomster, allt omgivet av uppskattande tal. Och publiken bidrog med varma applåder.

När vi smält intrycken från bokmässan kan vi blicka framåt mot sällskapets höstsalong dit både gamla och nya medlemmar är välkomna. Mer information kommer på hemsidan och i nästa medlemstidning. Väl mött!

MER LÄSNING:

Möt styrelsen i Alf Henrikson-sällskapet >
Besök vår webbshop >
Alf Henriksons permanenta utställning invigd >