Beställning böcker

En nyttig liten bok med Alf Henriksons verser. Teckningar av Björn Berg och Hasse Erikson.
En lekfull ”pocket-opera” om en skara vikingars segling till Amerika. Att spelas som teater, göras musik till eller bara avnjutas. Teckningar av Håkan Ljung.
Ny utgåva av succéboken där Alf skriver om mat och dryck och mathistoria på prosa och vers. Illustrationer av Björn Berg. Prisbelönt av Måltidsakademien 2007.
Alf Henrikson på bästa berättarhumör! En redigerad och kommenterad utgåva av Sagor för stora och små från 1983.
Ett sjuttiotal mer eller mindre stora män och kvinnor porträtteras genom en kort vers av lätt nonsenskaraktär. En bok som bygger på ett nyfunnet manuskript i Alf Henriksons efterlämnade papper.
En svit prosastycken i vitt skilda ämnen. Läs 27 kåserier om personer och företeelser, om namnen i almanackan och om konsten att översätta och skriva vers.
Texter i patriotiska ämnen, prosa och vers. Alf Henrikson håller konsekvent munter distans till det överdrivet fosterländska.
I Kungligt ryms inte bara svenska kungar utan härskare av alla slag: faraoner, drottningar, jarlar, kejsare, kalifer, khaner … Här möts dugliga, beundransvärda, maktgalna, förvirrade eller ömkansvärda överheter. Rikt illustrerad av Björn Berg.
Följ författarens musikaliska liv som musikskribent i DN och som författare av sångtexter olika genrer från schlager till opera. Rikt illustrerad och med sångtexter.
Alf Henrikson var en outtröttlig iakttagare av Sverige. I denna bok finns verser om mentaliteten, folkhemmet, förorterna, överheten, språket, landskapet, årstiderna och framförallt – tidens flykt och landets förändring.