Meny

Böcker och cd-skivor

 

Här kan du köpa böcker och cd-skivor utgivna av Sällskapet. Längst ner ser du även våra slutsålda böcker, vi presenterar dem här ändå, eftersom man ofta kan hitta dem på ett antikvariat.

Alf Henrikson-sällskapets uppgift är att vidga och fördjupa intresset för Alf Henriksons verk och att ta tillvara hans rika produktion och göra den tillgänglig. I Sällskapets utgivning ingår helt nya titlar baserade på författarens texter liksom nyutgåvor av tidigare verk. Tipsa oss gärna om du har en idé om något som borde ges ut – mejla oss på info@alfhenrikson.se

Utskicken görs av medlemmar i sällskapet 1-2 gånger/månad. Detta innebär att leveranstiden på din beställning kan variera.

Till samtliga beställningar tillkommer posten portoavgifter och fakturan skickas med e-post efter att beställningen är skickad.

MEDLEMSGÅVA 2023:

”Alf Henrikson på prosa”

 Här möter läsaren prosaskribenten Alf Henrikson, i kåserier, reportage och recensioner, i utdrag ur de många böckerna samt i en rad hittills opublicerade texter ur hans efterlämnade samlingar: om julgransflaggor, bokläsning, hörapparater … Här förenas kunskap, tankar och vanvördig humor.

UTGIVNINGSÅR. 2023

PRIS: 200:-. Porto tillkommer.

Beställ via info@alfhenrikson.se

.

Vägen genom H

MEDLEMSGÅVA 2021:  ”Vägen genom H”

På 376 sidor tar du del av Alfs hela liv och av hans många sidor – journalist, författare, historiker, folkbildare, översättare, låtskrivare, tankelekare och nonsensdiktare och naturligtvis som dagsversskribenten H. Boken är rikt illustrerad med foton och med teckningar av främst Birger Lundquist och Björn Berg.

UTGIVNINGSÅR: 2021

PRIS: 250:-. Porto tillkommer. Beställningar mailas direkt till förlaget Explicare: forlaget@explicare.se GLÖM INTE att skriva din postadress och antalet böcker du vill ha.

”Sven Idar ger ton åt Alf Henrikson” (CD-skiva)
Uppsluppet, underfundigt, poetiskt – kompositören Sven Idar har tonsatt 29 av Alf Henriksons mest omtyckta dagsverser. Medverkar gör också sopranen Susanne Ericsson och skådespelaren Birgit Carlstén. Lovorden har haglat! Medlemsgåva 2020.

UTGIVNINGSÅR: 2020
PRIS: 120 kronor NYTT PRIS 50:- + porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

”Världen enligt Alf”
En nyttig liten bok med Alf Henriksons verser. Teckningar av Björn Berg och Hasse Erikson.

UTGIVNINGSÅR: 2019
PRIS: 200:-  NYTT PRIS 100:- plus porto.

Beställ via info@alfhenrikson.se

stångkorv och bordeaux

”Stångkorv & bordeaux”
Ny utgåva av succéboken där Alf skriver om mat och dryck och mathistoria på prosa och vers. Illustrationer av Björn Berg. Prisbelönt av Måltidsakademien 2007.

UTGIVNINGSÅR: 2007
PRIS: 170:- NYTT TILLFÄLLIGT SÄNKT PRIS 100:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

”En vikingafärd till Vinland”
En lekfull ”pocket-opera” om en skara vikingars segling till Amerika. Att spelas som teater, göras musik till eller bara avnjutas. Teckningar av Håkan Ljung.

UTGIVNINGSÅR: 2018
PRIS: 150:- NYTT PRIS 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Sagor

”Sagor”
Alf Henrikson på bästa berättarhumör! En redigerad och kommenterad utgåva av Sagor för stora och små från 1983. Årets medlemsbok.

UTGIVNINGSÅR: 2017
PRIS: 130:- NYTT PRIS 100:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Stora gestalter i litet fomat

”Stora gestalter i litet format”
Ett sjuttiotal mer eller mindre stora män och kvinnor porträtteras genom en kort vers av lätt nonsenskaraktär. En bok som bygger på ett nyfunnet manuskript i Alf Henriksons efterlämnade papper.

UTGIVNINGSÅR: 2016
PRIS: 100:-  NYTT PRIS 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Alf Henriksons om allt möjligt

”Alf Henrikson Om allt möjligt”
En svit prosastycken i vitt skilda ämnen. Läs 27 kåserier om personer och företeelser, om namnen i almanackan och om konsten att översätta och skriva vers.

UTGIVNINGSÅR: 2005
PRIS: 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Nationalbok

”Nationalbok”
Texter i patriotiska ämnen, prosa och vers. Alf Henrikson håller konsekvent munter  distans till det överdrivet fosterländska.

UTGIVNINGSÅR: 2003
PRIS: 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Kungligt

”Kungligt med Alf Henrikson”
I Kungligt ryms inte bara svenska kungar utan härskare av alla slag: faraoner, drottningar, jarlar, kejsare, kalifer, khaner … Här möts dugliga, beundransvärda, maktgalna, förvirrade eller ömkansvärda överheter. Rikt illustrerad av Björn Berg.

UTGIVNINGSÅR: 2008
PRIS: 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Sångbart

”Sångbart. Alf Henrikson och musiken”
Följ författarens musikaliska liv som musikskribent i DN och som författare av sångtexter olika genrer från schlager till opera. Rikt illustrerad och med sångtexter.

UTGIVNINGSÅR: 2011
PRIS: 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Sverige

”Alf Henriksons Sverige”
Alf Henrikson var en outtröttlig iakttagare av Sverige. I denna bok finns verser om mentaliteten, folkhemmet, förorterna, överheten, språket, landskapet, årstiderna och framförallt – tidens flykt och landets förändring.

UTGIVNINGSÅR: 2006
PRIS: 50:- plus porto

Beställ via info@alfhenrikson.se

Tidigare utgivna / slutsålda böcker

”Skansenresan” (2015)
Följ med Alf Henrikson och Björn Berg till Skansen! Vandra runt bland landskapsgårdar och stadskvarter, missionshus och visthusbodar. Utsökta illustrationer av Björn Berg. Nytryck av upplagan från 1990.

Alfabetets användning anar aporna aldrig (2013)
En ABC-bok av Alf Henrikson och Björn Berg. Påhittigare par i text och bild får man leta efter. Läs om apor, bärsärkar, cyniska cigarrhandlare och allt som tänkas kan fram till åbäken, ärliga änkor och överdåd. Ett nytryck från Alf Henrikson-sällskapet.

Alf Henriksons Verskalender (2004)
En evighetskalender. Illustrationer av Björn Berg. Urval och form av Gil Dahlström, Catharina Grünbaum och Lars Weck

Asken Yggdrasil (2014)
Asken Yggdrasil är världsträdet i den fornnordiska gudasagan, som nått eftervärlden via de båda isländska Eddorna. Sagan handlar inte bara om Oden, Tor och Balder, hästen Sleipner, galten Särimner och andra pittoreska väsen i det överjordiska Valhall. En talbok med författaren Alf Henrikson som uppläsare.

Björn Berg i Alf Henriksons sällskap (2010)
Under nästan hela andra halvan av 1900-talet arbetade de tillsammans. I denna bok återges både kända och mindre kända verk från samarbetet mellan illustratören Björn Berg och Alf Henrikson, och inte minst – visas Björns mångsidiga begåvning.

Motsols. Alf Henrikson om väderlekar, vattnens liv och horisontens moln. (2009)
Boken innehåller ett urval av de dagsverser Alf Henrikson ägnat åt väder, vind och vatten, åt dem som befar böljan och åt en och annan av densammas invånare, som Kapten Cooks sköldpadda. Somliga verser har publicerats tidigare i verssamlingarna, många kommer här i tryck efter att i årtionden ha väntat i tidningarnas klipparkiv.

Möten (1997)
Korta minnesberättelser om Alf Henrikson från människor som stått honom nära privat eller i yrkeslivet.

Varsågod (2012)
Boken innehåller just verser för alla möjliga tillfällen: tacka för maten, prisa våren, inleda ett sammanträde, hylla ett födelsedagsbarn, kommentera en god bok, skriva ett sympatibrev, skänka bort en present, reflektera över tidens flykt … Utgiven i samarbete med Carlsson Bokförlag.

Verser vid Vättern (2002)
Vers och prosa med ämnen från Småland med fokus på författarens hemtrakter – Vätterbygden.

Verskonstens ABC (2000)
En verslära som blivit en lättläst klassiker, där dråpliga exempel slöjdats av författaren speciellt för ändamålet. Originalutgåvan utkom 1982 på Atlantis, återutgivningen har skett i samarbete med förlaget.

Vägen till världen (1999)
Vers på tåg, om resande i när och fjärran. Foton från Sveriges Järnvägsmuseums bildarkiv.

Älvorna dansar i Humlegården (1998)
Vers och prosa om Stockholm. Utgiven i samarbete med Bokförlaget Bra Böcker.