Meny

Livaktig vår i Huskvarna

Huskvarna hembygdsförening har bakom sig en aktiv vår i trivsamhetens tecken med Öppet-hus-dag i mars samt firande av nationaldagen 6 juni.

I mars arrangerade föreningen en ”Öppet hus-dag” i Junexhuset för att visa en del av sina fina och intressanta samlingar från fordomdags och därtill ett imponerande antal böcker om Huskvarna och Vätterbygden. Alf Henrikson-sällskapet inbjöds att delta med försäljning av Alf Henrikson-litteratur.

Samma vänlighet visades Sällskapet på nationaldagen 6 juni då Hembygdsföreningen bjöd på ett varierat och underhållande program på Kroatorpet. Solen sken och besökarna infann sig i stora skaror – över tusen person deltog i den trivsamma dagen.

Gunnar Andersson skötte med van hand programledarskapet och från den för dagen resta och flaggsmyckade scenen serverades sång och musik.

Stadens ”egen” Birgit Carlstén lät sin stämma ljuda i ett antal ”Alf-verser” med nykomponerad musik av Sven Idar som även fungerade som Birgits ackompanjatör. Bland annat bjöds vi på den vackra ”Besök mig i min örtagård, Miranda”.

Mera sång och flödande toner vankades dagen till ära. Vi fick lyssna till Jill Svensson, Emelie Kreutz, Per Carlgren m.fl. och fick minsann också höra hur en två meter lång näverlur kan låta, erfaret hanterad av Rude Glanz.

Därtill kunde vi uppleva nostalgi genom en veteranbilsutställning och nutid genom Sällskapets engagemang i Alf Henrikson-utställningen och försäljningen av den store Huskvarnasonens mångfald verser i bokform.


Huskvarna hembygdsförenings nyvalde ordförande Anders Kragner (t.h.) och medlemmen Jonas Berntsson intresserade sig för Alf Henriksons lockande verk, guidade av Sällskapets Iréne Rask och Gil Dahlström.

MER LÄSNING:

Huskvarna hembygdförening blev 2018 års pristagare av Alf Henrikson-priset >
Bli medlem i Alf Henrikson-sällskapet >