Välkommen till bokmässan i Göteborg i september 2019

Snart lider sommaren mot sitt slut, hösten väntar bakom knuten och med den kan vi se fram emot Nordens största kulturarrangemang – Bokmässan i Göteborg. Naturligtvis är Alf Henrikson-sällskapet representerat i bokhavet också i år – välkomna att hälsa på oss i vår vanliga monter B10:80 i De Litterära Sällskapens hörna. Vi finns nära DELS-scenen varifrån det under mässdagarna bjuds på en mångfald högintressanta program.

Mässan har valt tre huvudteman i år, Sydkorea, jämställdhet och mediemedvetenhet. Från Sydkorea kommer författare, forskare och kockar för att i seminarieform göra oss delaktiga av deras litteratur, kultur och matkonst. Om jämställdhet kommer förstås att på olika plan diskuteras feminism, rättvisefrågor, demokrati – i år är det hundra år sedan Sverige införde allmän rösträtt -- och mediemedvetenheten kommer att  föra oss in i en ännu mer digitaliserad samhällsordning.

Bokmässan slår upp sina portar torsdag den 26 september (kryssa för redan nu i almanackan) och pågår till och med söndag 29 september. Vi får således fyra härliga dagar att njuta av en mångsidig bokvärld. Här finns litteratur för alla, böcker i ett otal ämnen: poesi, trädgårdsskötsel, juridik, filosofi, klimat/miljöförstöring, musik, talekonst, sömnad, kärlek, barnsagor, "gör-det-själv-böcker", medicin, spänning, historia m.fl. ämnen i en aldrig sinande ström.

Kom och upplev den litterära världen, hitta din favoritbok och stimuleras av hörvärda scenprogram, lyssna till författare från olika länder – och kom naturligtvis till Alf Henriksons monter där du finner versböcker, romaner, historia genom tusentals år, alla mästerverk av den flitige Alf Henrikson. Någon har sagt följande om honom: "Få i vårt land är så lärda som Alf Henrikson. Ännu färre är så underhållande lärda som han."

Vi återkommer med information om vilka tidpunkter du kan lyssna på några av våra medarbetare som kommer att ta plats på DELS-scenen och när du kan övervara överlämnandet av årets Alf Henriksonpris som också sker från den scenen.

Och glöm inte att du alltid är välkommen till oss i monter B 10:80 – Alf Henrikson-sällskapet.

MER LÄSNING:

Möt styrelsen i Alf Henrikson-sällskapet >
Besök vår webbshop >
Alf Henriksons permanenta utställning invigd >